שלושת הסלים
הקאנון הבודהיסטי ממסורת התְהֵרַוָאדַה נקרא 'טִיפִּיטַקַה' (Tipiṭaka), מילולית 'שלושת הסלים', וכולל שלושה חלקים:
סל קוד המשמעת, הוִינַיַה (Vinaya Piṭaka)
סל הוִינַיַה כולל דרשות ושיחות של הבּוּדְּהַה עם נזירים והנזירות העוסקות בסוגיות אתיות. מתוך השיחות הללו נוסחו כללי התנהגות לנזירים ולנזירות. כללים אלו ניתנו על ידי הבּוּדְּהַה בהדרגה בתגובה לאירועים שונים בהן עלו דילמות מוסריות. הסיבות וההשלכות של כללים אלו כמו גם האופן בו יש לבצעם מתוארים בפירוט בסל הוִינַיַה. הוִינַיַה מחולקת למספר חלקים שכל אחד עוסק בסוג אחר של כללים הנבדלים בחומרתם, החל מהחמור ביותר ועד הקל ביותר. בנוסף קיים חלק שנקרא 'פָּאטִימוֹקְּהַה' (Pātimokkha) הכולל את רשימת כללי ההתנהגות של הנזירים, וחלק נוסף שכולל את כללי הנזירות (Bhikkhuni Vinaya).
סל השיחות, הסוּטּוֹת (Sutta Piṭaka)
סל הסוּטּוֹת כולל שיחות לימוד בהן מסביר הבּוּדְּהַה לנזירים ולאנשים מהשורה את הדרך הרוחנית ומאפיינים מעשיים לתרגול רוחני של שלווה, ריכוז ותובנה. סל הסוּטּוֹת מחולק לחמישה קבצים של שיחות הנבדלות בעיקר על פי אורכן.
סל הלימוד הגבוה, האַבְּהִידְהַמַּה (Abhidhamma Piṭaka)
סל האַבְּהִידְהַמַּה כולל את הלימוד של הבּוּדְּהַה המתאר את המציאות המוחלטת ואת כלל התהליכים הפסיכופיזיים של כל יצור חי. התוכן הפסיכו-פילוסופי הזה מתואר על ידי רבים כחלק המעמיק ביותר של הלימוד.
סל השיחות
הסוּטַּה פִּיטַקַה (Sutta Piṭaka, סל השיחות), הוא היחידה השניה של הטִיפִּיטַקַה (Tipiṭaka), הכוללת מעל 10,000 סוּטּוֹת שהועברו על ידי הבּוּדְּהַה ותלמידיו הקרובים במשך 45 השנים בהם הבּוּדְּהַה לימד את הדְהַמַּה, וכמו כן נוספו להם כתבים נוספים של חברים אחרים מקהילת הסַנְגְהַה. סל השיחות כולל 5 קבצים של סוּטּוֹת:
1. דִיגְהַה נִיקָאיַה (Digha Nikāya) – קובץ השיחות הארוכות כולל 34 סוּטּוֹת ביניהן מַהָאסַטִיפַּטְּהַנַה סוּטַּה (Mahāsatipaṭṭhāna Sutta) – 'השיחה המקיפה על פיתוח קשב', סַמַנְּיַפְּהַלַה סוּטַּה (Sāmaññaphala Sutta) – 'פירות חיי הפרישות', ומַהָאפַּרִינִיבָּאנַה סוּטַּה (Mahāparinibāna Sutta) – 'השיחה המקיפה על הנִיבָּאנַה הסופית'.
2. מַגְּ'הִימַה נִיקָאיַה (Majjhima Nikāya) – קובץ השיחות באורך בינוני כולל 152 סוּטּוֹת באורכים שונים ביניהן סַבָּאסַבַה סוּטַּה – (Sabbāsava Sutta) – 'על כל התחלואים', צ'וּלַקַמַּה-וִיבְּהַנְגַה סוּטַּה (Cūḷakammavibhaṅga Sutta) – 'ההצגה הקצרה של הקַמַּה', אַָנָאפָּאנַסַּטִי סוּטַּה (Ānāpānassati Sutta) – 'קשב לנשימה', קָאיַגַטָאסַטִי סוּטַּה (Kāyagatāsati Sutta) – 'קשב לגוף', ואַנְגוּלִימָאלַה סוּטַּה (Aṅgulimāla Sutta) – 'סיפור אַנְגוּלִימַלַה'.
3. סַנְֹיוּטַּה נִיקָאיַה (Saṃyutta Nikāya) – קובץ השיחות המקובצות, אשר כולל 2,889 סוּטּוֹת קצרות האסופות אל תוך 56 סַנְֹיוּטּוֹת.
4. אַנְגוּטַּרַה נִיקָאיַה (Aṅguttara Nikāya) – קובץ "הגורמים הבאים" כולל 8,777 סוּטּוֹת קצרות המקובצות לתוך 11 נִיפָּאטוֹת (Nipāta) על פי מספר החלקים של הדְהַמַּה המכוסים בכל סוּטַּה.
5. קְהוּדַּקַה נִיקָאיַה (Khuddaka Nikāya) קובץ "היחידה של הספרים הקצרים" כולל 15 "ספרים" ביניהם הדְהַמַּהפַּדַה (Dhammapada), הטְהֶרַגָאטְהָא (Theragāthā) – 'דברי הנזירים הבוגרים', הטְהֶרִיגָאטְהָא (Therīgāthā) – 'דברי הנזירות הבוגרות', הסוּטַּה נִיפָּאטַה (Suttanipāta), ו-'סיפורי הגָ'אטַקַה' (Jātaka) – 'סיפורי חייו הקודמים של הבּוּדְּהַה'.